best free magento theme

Preskoči glavno vsebino »

Košarica je prazna

Pogoji poslovanja

 

Vse cene so z 22% DDV


Plačila in pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.adriablue.net določajo pogoje nakupa ter prodajo izdelkov,
ki jo izvaja podjetje Sončna uprava Edvard Brank s.p. (v nadaljevanju ponudnik).
 
Splošni pogoji poslovanja te spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov -
Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2),na podlagi priporočil GZS  in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo Edvard Brank.

 • Dostopnost informacij   (povzetek zakonodaje)

  Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Ponudba izdelkov 
Zaradi narave spletnega poslovanja, se ponudba sproti ažurira in dopolnjuje z novimi izdelki in novo spletno ceno. Pridržujemo si pravico do sprememb cen, razen če ni drugače navedeno.

Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta s takojšnjim 100% plačilom z gotovino ob prevzemu, ali plačilu po ponudbi/predračunu na naš poslovni račun. Veljajo cene, ki jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini. Nekatere slike proizvodov so simbolične. Veljajo cene navedene v spletni prodaji in so končne. Popusti se obračunajo samo kot akcijski artikli ali količinski popust.Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.
Vse cene so z 22% DDV.

Stroški pošiljanja 
Cena stroškov pošiljanja preko dostavne službe je  5 € za naročilo do skupne teže 2 kg.
Cena stroškov pošiljanja preko dostavne službe je  6 € za naročilo za skupno težo do 5 kg.
Cena stroškov pošiljanja preko dostavne službe je  8 € za naročilo za skupno težo do 10 kg.

Cena stroškov pošiljanja paketov večjih tež in mer za naročilo preko dostavne službe, Pošte Slovenije ali špedicije, je po ceniku teh služb za konkreten paket.
Manjše pakete do skupne teže 0.25kg pošiljamo preko Pošte Slovenije. Poštnina za tovrstne izdelke znaša 4.5€.
Stroški pošiljanja so zaračunani in navedeni na naročilu in računu z dobavljenim blagom in jih poravnate skupaj z zneskom naročila ob prevzemu blaga oz.pošiljke ali plačilu na poslovni račun.
S plačilom pošiljke, ki je poslana preko pošte po povzetju, so povezani stroški plačila provizije, katero plača kupec po trenutno veljavnem ceniku  Pošte Slovenije in za katere ne odgovarjamo.


Načini plačila
 
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob osebnem prevzemu (velja Spletna cena),
 • z nakazilom na poslovni račun (po ponudbi/predračunu velja Spletna cena). V tem primeru ponudnik kupcu izda račun, z razčlenjenimi stroški in navodili kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in/ali mogoče.
 • s plačilom preko storitve PayPal

 Način dobave blaga
Pošiljko vam bosta dostavila Pošta Slovenije d.o.o. ali GLS d.o.o. (General Logistics Systems) običajno v dopoldanskem času, v določenih krajih pa tudi v popoldanskem času (odvisno od načina dela teh služb)! 
V kolikor v času dostave niste dosegljivi na domačem naslovu oz. na naslovu, ki ste ga pustili za izstavitev računa, lahko ob oddaji naročila navedete drug naslov za dostavo, saj nam je pomembno, da je pošiljka dostavljena na naslov kjer ste dosegljvi oz. je dosegljiv nekdo, ki bi pošiljko lahko prevzel. V kolikor na naslovu za dostavo v času dostave nihče ne bo dosegljiv, kurir pusti obvestilo o pošiljki ter kje jo lahko prevzamete oz. se z njim dogovorite, kdaj naj le-to ponovno poizkusi izročiti. 
Kurir GLS vas lahko tudi pokliče po telefonu, če ste nam ob naročilu zaupali tudi telefonsko številko ali vas obvestijo po e-pošti, če ste nam jo posredovali ob naročilu, kam in kdaj bodo ponovno dostavili blago.

V kolikor je skupna masa naročenih izdelkov manjša od 0,25kg, paket oddamo Pošti Slovenije d.o.o.,
v kolikor pa je skupna masa naročenih izdelkov težja, paket oddamo dostavni službi GLS d.o.o.

Prevzem ali dostavo pošiljke s paketom večjih mer in tež, ki jih dostavljajo druge špediterske službe, je potreben dogovor s temi službami.

Rok dobave blaga
Iz zaloge v 24 urah, če zaloge pri nas ni, je dobavni rok praviloma do štirinajst delovnih dni.
Če blaga trenutno ni na zalogi, o tem obvestimo stranko in ji podamo datum dobave.
Vsa naročila bomo korektno obravnavali in vse naročene artikle tudi dobavili.
V kolikor je za naročen izdelek rok dobave daljši Vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti.
Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih izdelkov ali popolnoma ustavi dostop do strani te spletne trgovine.

Plačilo po povzetju 
V naši spletni trgovini lahko naročite izdelke, plačate pa jih "po povzetju" poštni službi, ko vam izdelke dostavi na željeni naslov. 

Pri Pošti Slovenije d.o.o.:
v primeru, da bodo izdelki oddani Pošti Slovenije, boste izdelke plačali poštarju, ki vam bo prinesel paket na dom. V kolikor vas v času dostave ne bo doma, boste prejeli obvestilo, paket pa prevzeli na naslovni poslovalnici Pošte Slovenije. 
Opozorilo: S plačilom pošiljke, ki je poslana preko pošte po povzetju, so povezani stroški plačila provizije, katero plača kupec po trenutno veljavnem ceniku Pošte Slovenije d.o.o. na katerega ne moremo vplivati oz. ne odgovarjamo.

Pri Kurirski službi GLS d.o.o.:
V primeru, da bodo izdelki oddani preko kurirske službe, boste naročeno plačali kurirju, ki vam bo paket dostavil

ali na kraju prevzema, ki bo z vami dogovorjen.V slednjem primeru ni nobenih dodatnih stroškov.

Pogoji pošiljanja paketov preko GLS

 

Teža: min. 0,1 kg – max. 50 kg
Dolžina: min. 10 cm – max. 200 cm
Višina: min. 15 cm – max. 60 cm
Širina: min. 5 cm – max. 80 cm           

 


V kolikor bi paket presegal omenjene mere in težo, izberemo, po poprejšnjem dogovoru s kupcem, drugo kurirsko službo oz. špediterja.

Osebni prevzem
V kolikor želite lahko izdelke prevzamete tudi osebno v našem razstavnem salonu na Brodski c. 38 (pod Šmarno goro), 1133 Ljubljana-Brod  vsak delovnik med 9. in 18. uro po poprejšnjem dogovoru, najkasneje v treh (3) delovnih dneh od oddaje naročila oz. plačila, po dogovoru lahko tudi isti dan ali kasneje. V tem primeru lahko ob prevzemu plačate z gotovino. Lahko pa se tudi poslužite zgoraj navedenih načinov - torej plačilo po predračunu ali preko storitve PayPal (v tem primeru moramo pred prevzemom potrditi prejem plačila, v nasprotnem primeru plačate blago z gotovino ob prevzemu).
Opomba: plačila preko storitve PayPal bomo realizirali ob sklenitvi pogodbe z nosilcem tega sistema plačevanja.
                 Trenutno še ni možno plačevati preko tega sistema.

Plačilo po predračunu 
V kolikor bi želeli, lahko izdelke naročene v naši spletni trgovini plačate s plačilom na naš poslovni račun. 
Ob oddaji naročila označite, da bi želeli naročene izdelke plačati po predračunu. Že takoj pri oddaji naročila se bodo na strani izpisali podatki potrebni za nakazilo na naš TRR, le-te pa prejmete tudi v e-sporočilu, ki ga takoj po oddaji naročila prejmete na vaš elektronski račun.
V kolikor bi želeli predračun v papirni oz. fizični obliki, nam morate le-to ob oddaji naročila tudi sporočiti. Veljavnost predračuna je tri (3) dni. V kolikor izvedete plačilo, je vedno dobrodošlo, da nam le-to tudi sporočite. V kolikor v treh (3) delovnih dneh ne prejmemo vašega plačila, naročilo storniramo. V primeru, da bi vseeno želeli izdelke, ki ste jih že naročili, pa je naročilo zaradi neplačila zapadlo, morate ponovno opraviti postopek naročanja/nakupa.

Plačilo preko storitve PayPal 
Opomba: plačila preko storitve PayPal bomo realizirali ob sklenitvi pogodbe z nosilcem tega sistema plačevanja.
                 Trenutno še ni možno plačevati preko tega sistema.

V kolikor naročite izdelke in bi jih želeli plačati preko storitve PayPal  lahko plačilo izvedete takoj. Plačilo je na našem PayPal računu vidno že v roku nekaj minut. V kolikor ste izdelke naročili in plačali do 12. ure na delovni dan, bodo le-ti po vsej verjetnosti oddani že isti dan, dostavljeni pa naslednji delovni dan. V kolikor boste naročilo ter plačilo izvedli kasneje, bodo izdelki po vsej verjetnosti oddani naslednji delovni dan oz. najkasneje v treh (3.) delovnih dneh od oddaje naročila. 

V kolikor vašega plačila na naš PayPal račun ne bomo prejeli v roku nekaj dni, vas bomo o tem obvestili na elektronski naslov, ali po telefonu na telefonsko številko, ki ste ju pustili ob oddaji naročlila. 

Opozorilo: V kolikor stranka pri PayPal-u še nima odprtega računa, izdelkov preko storitve ne bo mogla plačati takoj, saj so ob odprtju PayPal računa potrebni postopki, ki ne omogočajo takojšnje uporabe in plačila. Ponavadi traja kakšen teden ali dva od dneva, ko ste pri omenjenem servisu odprli račun, do takrat, ko lahko z njim pričnete polno operirati. Za odprtje računa pri PayPal-u potrebujete veljavno kreditno kartico. 

Več o storitvi PayPal si lahko preberete na uradni spletni strani www.paypal.com oz. PayPalSlo.